Det fyrstjärniga hotellet Scandic Billingen ligger vackert beläget i ett fantastiskt hus på Trädgårdsgatan 10 i Skövde. Huset är till utsidan likt ett palats med stuckaturer och vackra dekorationer. Insidan är en mix av modernitet och gammal stil som går hand i hand med husets yttre. Inne på hotellet finns stilrena och eleganta rum i hög komfort, ett stort gym, konferenssalar som påminner om slottsinredningar och en stor restaurang där du kan avnjuta goda måltider och en snyggt upplagd frukost. Scandics kockar satsar stort på att bidra med genuina och unika menyer så att du som gäst ska få en kulinarisk upplevelse, oavsett om du bara stannar till för en stund eller om du sover över. I baren kan du också ta en god och avkopplande drink medans du stiftar nya bekantskaper med folk runt omkring dig.

Scandic ingår i Scandic-kedjan, vilket är en populär hotellkedja i Norden och norra Centraleuropa. Den är också synonym med bekvämlighet och god standard och lockar både till sig nattgäster och restaurangbesökare, alternativt företag som vill anordna möten och träffar. Scandic Billingen har även ett stort lekrum för barn som kan sysselsätta de små under längre eller kortare stunder.

Läget

Scandic Billingen som ligger i en vacker vitrosa 1800-talsbyggnad, är bara 100 meter från Skövdes Centralstation. Därmed är det enkelt att hitta dit och drar till sig många människor, vinter som sommar. 50 meter från hotellet ligger också Skövde kulturhus och shoppinggatorna samt en rad restauranger och barer för den som vill se sig omkring efter andra kulinariska upplevelser. 20 km från hotellet ligger det berömda Skara Sommarland som erbjuder en massa roliga vattenaktiviteter och bad på somrarna. Om man ser till de olika gästernas omdömen av just läget hos Scandic Billingen, så har man gett mycket höga betyg i jämförelse med många andra närliggande hotell. Detta för att huset ligger centralt men ändå inte vid trafikerade gator som kan störa vissa själar. Även om hotellet passar för alla så tycker par särskilt mycket om det då det har en romantisk känsla över sig. Du som har en vän som arbetar på Scandic kan ta del av deras extra erbjudanden som ger dig möjlighet till billigare priser. Du kan även vara med i Scandic Friends som ger dig samlade poäng och rabatter m.m.

Restaurang Kellman

Scandic Billingens restaurang heter Kellman och serverar både inhemska såväl som internationella rätter. Hit kommer folk som både gästar Skövde samt de boende i staden som vill gå ut och ta sig en smakbit i väntan på lördagskvällen. Därför kan du finna alla möjliga sorters människor vid restaurangens bord och i baren. Menyn består av exempelvis klassiska men härligt goda hamburgare, Ceasar salad och lamm racks. Man har också en rad veganska, glutenfria och laktosfria alternativ.

Rumspriser

Priserna på Scandic börjar från tusenlappen och går uppåt. Det är dock väl värt pengarna då du även har tillgång till gratis bastu och gym m.m. Detta är ett hotell som visserligen har fyra stjärnor men som skulle kosta betydligt mer på andra platser i Sverige eller världen. Du får alltså valuta för dina slantar.