Om det är ett hotell som du ska besöka om du är golf- eller friluftsintresserad, så är det Knistad herrgård. Här kan du inte bara njuta av en snyggt designad 18-hålsbana utan även ta jakt- och jägarexamen. Detta är friluftsliv i elegant tappning och lockar mängder av personer varje år – svenskar som internationella gäster.

Knistad Herrgård har funnits sedan 1300-talet men har givetvis renoverats åtskilliga gångar sedan dess. Idag är det en gul och stor herrgård som ligger gömd inne i grönskan bland träd och lummig idyll. Här kan du även boka bröllop och hyra in dig för festligheter. Det finns även andra skojiga möjligheter som mor/dotter weekend, allsång på Knistad, romantisk weekend med din käresta eller vad sägs om att ta en golfkurs samtidigt?

Jakt

Då ägorna och omgivningarna runt Knistad är i särklass, så sker ofta jaktexamen och jaktprov här. Knistad har en egen skjutbana som används just i dessa sammanhang. Skyttebanan ligger ett stenkast från huvudbyggnaden och här görs både övningar och provtagningar. Glöm således inte öronskydden! Samtidigt kan du som deltagare ta del av den unika och höga service som Knistad erbjuder och den goda maten som varje jägare efterfrågar efter en häftig dag på skjutbanan. Personalen står alltid redo att uppmuntra de svenska jägarna.

Golf

Har vi redan sagt att Knistad är ett paradis för golfare? Trodde väl det! Men det bör alltid nämnas ytterligare en gång då golfbanan i närheten är underbar för både golfveteraner och nybörjare. Knistads egen golfbana består av 18 hål och avslutas precis intill terrassen. Kan det bli bättre än så? Banan går i en cirkel runt ägorna så allt finns inom ett bekvämt gångavstånd. Café och shop finns också tillgängliga. På Knistad kan du unna dig en lyxig golfweekend med allt som ingår för att få en komplett golfsemester med dina vänner eller affärsbekanta.

Boka fest eller bröllop

Bröllop och fest är det som annars Knistad gjort sig känt för. Den romantiska idyllen och de gröna omgivningarna gör en fest eller ett bröllop perfekt just där. Det är stort och det ryms många gäster så vare sig du vill ha ett praktfullt bröllop i all pompa och ståt eller ett litet gemytligt sådant så kan Knistad erbjuda dig det du önskar. Du kan kontakta personalen för att skräddarsy just din privata tillställning och be dem hjälpa dig med allt från scratch om så behövs.

Mer om Knistad

Knistad Herrgård är upprättad på 1300-talet om man ser till gårdens äldsta delar men det var inte förrän på 1700-talet som den gjordes om till den herrgård som man ser idag. Dock har den givetvis gått igenom ett par ansiktslyft sedan dess och på 1910-talet började den moderna resan för Knistad. Herrgården har två våningar och flera flyglar som har byggts till genom årens lopp. Dessa fyra flyglar har återskapats enligt ursprunget så att man verkligen ska se de gamla anorna direkt vid första ögonkastet. Alltsedan starten har man varit noga med att behålla det gamla och detta märker man också av i charmen på herrgården.