Om du är ute efter en lantlig atmosfär med mycket träd och lummighet runt omkring dig, så kan Karstorps Konferens center förmodligen vara nyckeln till en härlig upplevelse. På Karstorps Säteri som ligger vackert beläget alldeles utanför Skövde, hålls årligen en mängd konferenser, bröllop och företagsevent. Dit kommer gäster för att fira, vila upp sig eller hålla viktiga men avslappnade möten i en härlig miljö som inte går av för hackor. Hotellet ligger dessutom direkt vid Karstorpsjön där man kan gå för ett morgondopp eller för en mysig picknick.

Inredning och design

På Karstorp har man valt att gå hela vägen. Det är inte bara utsidan på hotellet som ger en wow-känsla utan även inredningen av rummen. Det rustika och moderna varvat med mörka och ljusa träslag och färgglada tyger, gör att man blir förvånad när man går in i vart och ett av rummen. Alla rum är dekorerade olika, dock med en röd tråd som löper genom hela designen. Inredningen gör att hotellet gör att man inte bara spenderar en genuin semester med sin förälskelse utan att man även blir förälskad i rummen själva. Har man saknat motivation till att inreda så kan man med fördel bege sig till Karstorp för lite inspiration.

Nära men avskilt

Hotell Karstorp Konferenscenter ligger i utkanten av Skövde, men är ändå så nära det staden har att erbjuda. Du kan lätt ta dig in till staden med bil men även med cykel om du skulle vilja. Då har du möjlighet till shopping och restaurangbesök på Skövdes alla ställen och skulle du hellre välja att stanna kvar på ägorna, så finns sjön, vandringsleder och andra spännande naturupplevelser som kan locka. Detta är ett förträffligt ställe för företag som vill anordna konferenser och event för sina anställda. Karstorp har också en hel del uppkommande händelser och aktiviteter för gäster och förbipasserande så det gäller att hålla utkik i deras agenda vad som komma skall.

Karstorp Säteri ligger nästan mittemellan Göteborg och Stockholm och det tar en timme till den ena och två timmar till den andra staden. Därmed utgör Karstorp ett bra knutpunkt för resande bröllopsgäster som ska fira i Västsverige eller för förbipasserande semesterfirare som vill stanna till i den lummiga grönskan och den lantliga idyllen.

Historia

Karstorp har faktiskt en spännande historia som man velat bevara under alla dessa år. Där har adelsmän och köpmän stannat till samt riddare, fabrikörer, grevar, baroner, häradshövdingar och en massa spännande personligheter genom tiderna. Det var först på 1700-talet som gården betecknades som ett säteri. 1965 blev Karstorp en kursgård som sedan har utvecklats till ett hotell som främst inriktar sig på konferenser och bröllop men som är lika trevlig för andra gäster också.

Säteriet gick igenom en storrenovering 2013 och har sedan dess blommat upp ännu mer.

Karstorp lämpar sig som sagt mest för uthyrning av fest eller som konferenscenter och är inget familjehotell på det viset. Visst är barn välkomna men kan ibland tycka det är lite trist då det inte finns de lekmöjligheterna som på andra ställen.