I en gammal, brun tegelbyggnad med enkel inredning, ligger Hotell Västerhöjd. Detta är ett Bed & Breakfast och har en bra relation mellan standard och prisklass. Hotellet är relativt enkelt men samtidigt charmigt och gemytligt och ligger även nära till Skövdes centrum utan att vara alltför nära inpå de stressiga gatorna.

Hotellet passar både dig som är ung, gammal, på semester, på genomresa eller i stan för affärer. Dock är det en aning mer lämpat för unga par som gärna vill ha ett romantiskt hotell men samtidigt inte betala skjortan. Det finns också många olika typer av rum, såsom enkelrum, dubbelrum, rum för extrasäng, o.s.v. Detta kan vara bra att ha i åtanke om man reser med små barn. Det finns också möjlighet att få ett rum med kabel-tv om man skulle spendera en längre tid där. I övrigt består hotellet av en våning och alla rum har gratis wi-fi. Detta är ett budgethotell men med en liten tvist som gör upplevelsen trevlig och komfortabel ändå. Det gamla huset som hotellet numera ligger i är en gammal vårdinrättning från förr, vilket också syns på utseendet.

Fördelar med Hotell Västerhöjd

Med Hotell Västerhöjd vet man vad man får. Detta är som sagt ett budgethotell som passar studenter eller unga par och inredningen är sparsmakad men trevlig. Hotellet ligger på Wennerbergs gata och ligger således i nära anknytning till resten av vad Skövde har att erbjuda, dock inte mitt i smeten. Hotell Västerhöjd är barnvänligt men man har tyvärr inte möjlighet att ta in sina husdjur här. Grundarna har satsat på att hålla det enkelt och prisvärt och huruvida man tycker det faller en i smaken, återstår att se från person till person. Det är rent och fräscht på rummen och möjlighet att koka te och kaffe ingår alltid. Frukost ingår och är den vanliga, kontinentala frukosten som ofta serveras på hotell i dagsläget.

Nackdelar

Om det finns nackdelar eller inte är också en smaksak. Alla människor bokar ju hotell utifrån sina önskemål och förutsättningar. Du kan som sagt inte ta med djur till hotellet och det anordnas heller inga aktiviteter som det ofta görs på andra, mer flerstjärniga hotell. Sängarna är inte heller kolossalt breda så detta kan vara värt att beakta om man är en “bred” person överlag eller någon som är ute efter mycket utrymme.

Priser

Rumspriserna på Hotell Västerhöjd är relativt låga. Du kan räkna med prisklassen 400-700 kr för ett enkelrum, beroende på hög- eller lågsäsong och ett dubbelrum mellan 600-850 kr. På helgerna är det en aning billigare och sommarpriserna sträcker sig från 23 juni och ända in i augusti. Priserna då ligger ungefär på samma med ca 90 kr mer från basbeloppen. Frukost ingår som sagt, så man kan definitivt räkna Hotell Västerhöjd som ett prisvärt B&B.

Tanken med öppnandet av Hotell Västerhöjd var att ge gästerna något som de förväntade. Det skulle inte vara ett lyxhotell som inte lyckades hålla vad de lovade utan ett enkelt men trivsamt hotell som uppfyllde baskraven till rimliga priser.