Detta vackra hotell som ligger på en höjd, ger en fullständig panoramavy över hela Skövde. Det ligger intill Billingen som också har ett stort fritidsområde med joggingspår, vandringsleder och rekreationsmöjligheter. Hotellet som har byggts för att ge alla gäster återhämtning i världsklass, är upprättat av bensinkungen Arne Sandberg som även var med och startade Uno-X. Mellan mötena och affärerna hade han och hans fru en dröm om att skapa ett hotell med utsikt över Skövde som skulle inge lust till både naturupplevelser, motion och konferens. Och detta har man sannerligen lyckats med. Hotellet har konferensanpassade lokaler som kan ta emot upp till 2200 personer.

När Sandberg fyllde 50 år donerade han 10 miljoner kronor för att satsa på hotellet. Projektet kom dock att kosta hela 26 miljoner vilket var en enorm summa på den tiden, vid slutet av 60-talet, början på 70-talet.

Billingehus – en skön mix

Idag har Billingehus blivit så pass känt att det räknas som ett av Skövdes landmärken. Hotellet erbjuder förstklassiga rum med stilren inredning och sköna sängar samt en rad möjligheter till affärsmöten, sport och spa-upplevelser. På vintern är det perfekta möjligheter till skidåkning och vintersport då backarna ligger alldeles intill. Billingebacken kan förse dig med rolig skidåkning, liftkort och värmestuga. Du kan både välja mellan slalom och längdskidåkning. På sommaren kan man rida, vandra, cykla och springa i de närliggande skogarna för att sedan koppla av med en drink på terrassen. Dessutom ska vi inte glömma bort att Skara Sommarland ligger bara ett stenkast bort och därmed kan du som gäst få lukrativa erbjudanden och badpaket som familj för att glädja både er själva och barnen.

Hotellet för alla

Billingehus är ett bra hotell då det lämpar sig för alla åldrar. För de äldre finns det spa och gym och för barnet en hel radda med aktiviteter som Sommarland, ridning och lek. Det går också hur bra som helst att komma hit närsomhelst på året då vintern har sina erbjudanden, sommaren sina och våren och hösten bjuder på vacker natur och roliga överraskningen också. Ja, man kan till och med följa med på Billingehus tjej- eller grabbkväll som förmodligen kommer att bli minnesvärda kvällar… Eller vad sägs om ett golfpaket för golfälskare, spa-paket, vinprovning för grupper eller ett hett bröllopspaket för de nygifta? Om du inte tänkt att bo på Billingehus, är du lika välkommen för det. Där finns det brunch och en trevlig restaurang som hälsar alla gäster välkomna. Som företag är det också förträffligt att boka en av de stora konferenslokalerna för möten eller komma dit på kick-off.

Överraskningar

Billingehus bjuder också på en rad överraskningar genom året. Varför inte prova på en gåsamiddag, se Billingehus i choklad eller komma hit på julspecial? När du sedan vill se dig lite extra omkring, ska du veta att det endast är 1 timme från Göteborg och två timmar från Stockholm. Dessutom är det gångavstånd direkt in till Skövde för att se lite mer vad denna stad har i sitt sköte. Billingen är berget fullt av aktiviteter och erbjudanden så varför inte planera er nästa semester eller utflykt dit?